Prikazani rezultati 1 do 1 od 1
Tema: Sugar daddy v SLO
-
Včeraj, 12:48 #1
(S)expert
- Datum prijave
- Oct 2010
- Objave
- 6.974
- +/-
- +14454 /
-11654
Sugar daddy v SLO
Priporočam v branje! V Sloveniji se je 30 odstotkov študentov že spogledovalo z idejo, da bi opravljali seksualno delo. "Platforma Only Fans se je tako normalizirala v družbi, da jo študentje jemljejo kot 'zlato rezervo'", je v intervjuju za RTVSLO.si pojasnila antropologinja Ziva Gornik.
S ponosom povem, da sem bil Živin mentor pri magistrskem delu z naslovom "Študentsko seksualno delo v Sloveniji med fizično in digitalno resničnostjo", ki ga je zaključila na Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF UL, Filozofska fakulteta UL. Somentorja sta bila Eva Boštjančič in Roman Kuhar.
Koliko študentov opravlja seksualno delo? So se vrednote med mladimi spremenile? Ali je platforma Only Fans res pot do hitrega zaslužka? Ali je tudi sama kot raziskovalka tovrstnih tematik deležna stigmatizacije? Preberite v intervjuju, ki ga dodajam v komentar spodaj. 👇 Pripravila ga je Taja Lesjak Šilak.
Meni najljubši del pogovora pa je ta, v katerem pojasni, kako si ljudje ustvarjamo utvare, da je tisto, kar vidimo po zaslonu, dejansko resnično (ne pa zaigrano, inscenirano) in primerno za vsakogar: "Ljudje velikokrat ne ločijo, da to kar vidim na spletu v neki seksualni vsebini, to ni nujno nekaj, kar bom sama zmogla in kar bo tudi moje telo zmoglo. Moje telo zmore, kar moje telo zmore. Potem pa pride do frustracij, ki pa so povezane s tem. Jaz si tudi v glavi predstavljam, da znam narisati konja, ko pa ga dejansko poskusim narisati, pa ni ničemur podoben. S tem hočem povedati in opozoriti, da si ljudje hitro domišljajo, da je to vse nekaj kar je tudi njim dosegljivo. Internet nas je tako posrkal vase, da smo vsi praktično konstantno vpeti. Meja med digitalno in fizično resničnostjo se praktično ruši oz. je že ni več."
Hvala, Živa, ker pogumno širiš obzorja!
📸: BoBo/Žiga Živulović ml.
Informacije o temi
Users Browsing this Thread
Po tej temi pravkar brska 1 uporabnikov. (članov: 0 in gostov: 1)